رئیس کمیسیون بازار پول و سرمایه اتاق تهران تحلیل کرد – آینده روابط ایران و چین چگونه است؟

Iran Grain Conference – Building a Linking Bridge
Thursday, 26 March 2020
نگاه ویژه به صادرات
Wednesday, 22 April 2020

رئیس کمیسیون بازار پول و سرمایه اتاق تهران تحلیل کرد – آینده روابط ایران و چین چگونه است؟

اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران

 

۰۲ اردیبهشت ۹۹

فریال مستوفی، رئیس کمیسیون بازار پول و سرمایه اتاق تهران، معتقد است مستندی برای رد یا اثبات پنهان‌کاری چینی‌ها در مورد کرونا وجود ندارد اما تاخیر و اهمال دولت‌ها در اقدامات مقابله‌ای از جمله کاهش مراودات با چین آشکار است و انگشت اتهام به سوی خود آنهاست.

 

رئیس کمیسیون بازار پول و سرمایه اتاق تهران ‌می‌گوید، احتمالا روند کاهشی مراودات تجاری ایران و چین که به واسطه اعمال تحریم‌ها از حدود دو سال پیش آغاز شده بود، با شیوع کرونا تشدید شود.

فریال مستوفی در گفت‌وگو با روابط عمومی اتاق تهران، با بیان اینکه اقتصاد چین پس از شیوع ویروس کرونا حدود ۶٫۸ درصد کوچک شده است، توضیح داد: گزارش‌ها حکایت از آن دارد که صادرات و واردات چین در سایه شیوع ویروس کرونا طی ماه‌های گذشته با افت شدیدی رو به رو شده است. افول ۶٫۸ درصدی اقتصاد چین طی ماه‌های گذشته، مؤید کاهش تقاضا در این کشور است. در این صورت قابل پیش‌بینی است که چین واردات مواد اولیه از کشور‌هایی نظیر ایران را کاهش خواهد داد. در عین حال به واسطه شرایط پیش آمده، صادرات این کشور به ایران نیز دستخوش تغییراتی خواهد شد. از این رو انتظار ‌می‌رود از میزان مراودات تجاری ایران و چین در سال ۲۰۲۰ نسبت به سال ۲۰۱۹ نیز کاسته شود.

او با اشاره به اینکه طی ۴۰ سال گذشته روابط استراتژیکی میان ایران و چین برقرار بوده است، ادامه داد: چین در سال‌های گذشته در شمار حامیان ایران قرار داشته و در بزنگاه‌های مختلف از ایران پشتیبانی کرده است. این کشور حتی پس از اعمال تحریم‌ها، مراودات تجاری خود با ایران را حفظ کرده و اکنون به شریک نخست تجاری ایران تبدیل شده است.

مستوفی با اشاره به اتهاماتی که مقامات برخی کشور‌ها در مورد صحت اطلاعات ارائه شده از سوی چین مطرح ‌می‌کنند، گفت: در هفته‌های اخیر، این اتهام به مقامات چینی وارد شده است که در مورد همه‌گیری کرونا اطلاعات صحیحی ارائه نکرده یا پنهان‌کاری پیشه کرده‌اند. مساله این است که ما مستنداتی برای رد یا تایید این اتهامات در اختیار نداریم. آنچه بدیهی است، سرعت بالای شیوع این بیماری است و مصالح سیاسی و اقتصادی نباید نسبت به سلامت مردم در ارجحیت قرار ‌می‌گرفت و همه کشور‌ها باید به سرعت روابط خود با این کشور را برای جلوگیری از شیوع بیشتر بیماری محدود ‌می‌کردند. این انتقاد به ایران و ایرلاین‌های داخلی برای تاخیر در ایجاد این محدودیت‌ها نیز وارد است. بنابراین کشورها و به‌ویژه دولت‌ها باید پیش از وارد دانستن این‌گونه اتهامات به کشور چین، به نوع مواجهه خود با این بیماری بنگرند.

این عضو هیات نمایندگان اتاق تهران با بیان اینکه روابط دوستانه و اقتصادی و سیاسی ایران و چین تداوم خواهد داشت، افزود: روابط دیرینه این دو کشور اگرچه در برخی مقاطع متحمل آسیب‌هایی شده است اما این رابطه استراتژیک باید ادامه پیدا کند. حتی با وجود تحریم‌ها که چین ناگزیر به رعایت آنهاست. بنابراین انتظار ‌می‌رود، کاهش مناسبات تجاری ایران و چین که از سال ۲۰۱۷ با بازگشت تحریم‌ها آغاز شده با شیوع ویروس کرونا ادامه پیدا کند.

 

لینک خبر